skip to Main Content

Pusat Kursus Kahwin Astana Mukmin d Wangsa Walk

Kenapa anda harus memilih Pusat Kursus Kahwin Astana Mukmin;

1) Penceramah yang ceria dan bertenaga sehingga peserta merasakan masa berlalu begitu cepat sekali. Ada peserta yang ingin sekali lagi mengikuti kursus kahwin Astana Mukmin.

2) Berdekatan Shopping Complex Wangsa Walk & LRT Sri Rampai.

Hanya RM80 termasuk buku panduan perkahwinan dan sijil perkahwinan.

Untuk pengetahuan, Kursus pra perkahwinan, kursus kawin, kursus kahwin adalah nama-nama am yang diberikan kepada kursus anjuran bersama JAWI dan JAKIM yang memberikan pendedahan ilmu kepada para peserta yang ingin mendirikan rumahtangga. Kami di Pusat Kursus Kahwin Astana Mukmin menyediakan kursus pra perkahwinan bagi pasangan Islam di Wangsa Walk,Wangsa Maju.

Calon-calon dari Wangsa Maju,Setiawangsa,Keramat,Keramat permai,Taman Keramat Permai,Wangsa Melawati,Taman Melawati,Gombak, Petaling Jaya, Cheras, Bangsar, Taman Melati, Ampang dan Pandan seluruh KL di jemput menyertai kursus pra perkahwinan yang menarik ini yang dibawakan khas oleh Pusat Kursus Kahwin Astana Mukmin.

Search Keywords: Kursus Perkahwinan Astana Mukmin , Kursus Kahwin Kuala Lumpur, Kursus Perkahwinan Selangor, Kursus Kahwin untuk pasangan Islam, Kursus Kahwin utk persediaan perkahwinan.Kursus Kahwin Lembah Klang. Kursus kahwin Shah Alam, Kuala Selangor, Kajang. Kursus Kahwin Seremban,Kursus kahwin cheras,kursus kahwin bangsar,kursus kahwin wangsa Maju,kursus kahwin setapak,kursus kahwin Gombak.

Apa faedah dari Kursus Kahwin ini?

Kursus kahwin dapat membantu pasangan utk mengetahui perkara perkara asas dalam hal ehwal perkahwinan yang menuntut pasangan tersebut mempunyai ilmu agama dan skil komunikasi. Walaupun ia tidak mampu utk mencakupi setiap  aspek perkahwinan namun peserta diberi pendedahan dan kesedaran dalam perkara dasar seperti tujuan perkahwinan dan perkara2 larangan, ataupun haram yg perlu dielakkan dalam rumah tangga. Jadi, saya pernah ditanya oleh sahabat2 non muslim mereka merasakan kursus kahwin ini satu yg sangat bagus sebab mereka tidak pernah di ajar akan perkara perkahwinan secara lebih mendalam. Sebab itu banyak kedapatan di kalangan mereka yang memasuki alam perkahwinan hanya disebabkan runtunan nafsu sahaja dan selalu selapas itu terjebak dalam hubungan luar yg keji. Jadi, bersyukurlah adik2 & sahabat saya. Anggaplah kursus kahwin itu satu kelebihan yg membezakan kita dari masyarakat non muslim yg begitu dahagakan bimbingan dalam aspek kekeluargaan ini.

Lokasi: Landmark, berdekatan Kedai Alatulis Advanco, Klinik Medivron, atas kedai Basikal JBS.7-1 Jalan Wangsa Delima 12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsappTelefonSMS
Search